New:

Ochrana osobních údajů na webu ClinLife

Tyto zásady poskytují informaci o zpracovávání osobních údajů společností Clariness GmbH, Schillerstr. 44, 22767 Hamburk, Německo při používání webových stránek a služeb, která tato data využívají, když:

navštívíte naše webové stránky a zaregistrujete se na nich (viz. část 2 níže)

poskytnete svůj souhlas se zasíláním aktualit o studiích (newsletter) (viz. část 3 níže)

ucházíte se o účast ve studii prostřednictvím portálu ClinLife (viz. část 4 níže).

Kromě toho vám budou poskytnuty informace o vašich právech ohledně zpracování vašich údajů.

Vaše údaje zpracováváme v souladu s nařízeními o ochraně osobních údajů (EU) 2016/679 (obecné nařízení o ochraně údajů) - "GDPR" ve znění platném od 25. května 2018.

Společnost Clariness GmbH bude dále označována také jako "ClinLife".

1. Kdo je zodpovědný za zpracování vašich údajů?

Správce zodpovědný za zpracování vašich osobních údajů ve smyslu článku 4 (7) GDPR je:

Clariness GmbH

Schillerstr. 44

22767 Hamburk, Německo

2. Ochrana osobních údajů návštěvníků webu ClinLife

2.1 Jaké údaje jsou zpracovávány, když navštívíte webové stránky?

Pokaždé, když navštívíte webové stránky ClinLife, servery ClinLife automaticky uloží informace o přístupu do systému („soubory protokolů serveru“).

Tyto informace zahrnují:

IP adresu (v anonymním formátu, pokud je to možné)

Typ prohlížeče a jeho verzi

Používaný operační systém

URL odkazujícího uživatele

Název hostitele přístupového počítače

Čas požadavku serveru

ClinLife využívá tato přístupová data pro zpřístupnění webu, pro rozpoznání a vyřešení případných technických problémů a k zabránění zneužití webových stránek ClinLife a v případě nutnosti také ke sledování tohoto zneužití.

ClinLife si také vyhrazuje právo používat tato data v anonymní formě (tzn. tak aby nemohl být uživatel identifikován) pro statistické údaje a ke zlepšování webových stránek (viz. část 5 níže).

Právním základem pro zpracování přístupových údajů jako osobních údajů uživatele je článek č. 6 (1) (f) GDPR. Máme zájem učinit prostřednictvím zpracování údajů uživatelů naše webové stránky přístupné a zlepšit služby poskytované portálem ClinLife.

2.2 Jak jsou zpracovávána data poskytnutá uživatelem v průběhu registrace?

Pro používání webových stránek ClinLife je požadována registrace. Aby se mohl uživatel zaregistrovat musí poskytnout svou emailovou adresu, jméno a příjmení („nezbytné informace“). Uživatel poskytuje tyto informace společnosti ClinLife s přihlédnutím k těmto Zásadám ochrany osobních údajů. Není možné využívat webové stránky ClinLife bez poskytnutí těchto (nezbytných) informací.

Nad rámec těchto nezbytných údajů se může uživatel rozhodnout, že poskytne i další informace (např. pohlaví, datum narození, PSČ, telefonní číslo a údaje o typu studií, o které má uživatel zájem) („další informace“).

Údaje shromážděné v průběhu registrace (nezbytné i další informace) jsou uložené na osobním profilu uživatele ClinLife a jsou zpracovávány tak, aby mohl být uživatel identifikován, když využívá online služeb ClinLife a také jsou využívány k personalizaci obsahu služeb.

Právním základem pro zpracování údajů uživatelů je článek č. 6 (1) (f) GDPR. Účelem je poskytovat uživatelům webové služby.

2.3 Jaké jsou důsledky používání souborů cookie?

Při návštěvě webové stránky je do prohlížeče uživatelova počítače umístěn soubor cookie. Cookies jsou malé textové soubory s konfiguračními údaji, které jsou uloženy na pevném disku počítače uživatele a které usnadňují používání webových stránek. Soubory cookie používané jako cookie relace jsou po odhlášení z vašeho prohlížeče odstraněny.

Společnost ClinLife využívá reklamních partnerů, kteří vám pomáhají zpřístupnit internetové služby a webové stránky, kterou odpovídají vašim zájmům. A proto jsou soubory cookie našich partnerů ukládány na vašem pevném disku, pokud navštívíte naše stránky. Tyto soubory cookie jsou dočasné/trvalé a jsou automaticky smazány v předepsaném čase (od 1 měsíce do 10 let). Soubory cookie našich partnerů neobsahují žádné osobní údaje. Údaje jsou shromážděny pod ID pseudonymem uživatele. Jedná se například o údaje o tématech, která vás zajímají, zda-li jste se ucházeli o účast ve studii, jaké ukazatele studií jste vyhledávali atp. Někteří z našich reklamních partnerů shromažďují informace o webových stránkách - údaje o tom jaký web jste navštívili, jaké výrobky vás zajímali - a to za účelem zobrazení reklamních sdělení odpovídající vašim zájmům. Tyto anonymní údaje nebudou za žádných okolností spojovány s vašimi osobními údaji.

Přesměrování

Webové stránky ClinLife používají přesměrovávací technologie jako je např. Pixel od společnosti Facebook Ireland Limited. Využíváme tuto technologii k tomu, aby byla naše online přítomnost pro uživatele zajímavější. Tato technologie umožní uživatelům internetu, kteří již mají zájem o ClinLife a klinické studie, aby se jim na webových stránkách našich partnerů zobrazovala cílená inzerce. Jsme přesvědčeni, že kombinace osobní a internetové inzerce je pro uživatele mnohem zajímavější než obecná reklama bez osobního základu. Tato reklama je začleněna do webových stránek našich partnerů na základě technologie cookie a analýzy předchozího uživatelského chování. Tato forma inzerce je zcela anonymní. Nejsou ukládány žádné osobní údaje a žádné informace spojené s užíváním internetu nejsou nijak spojeny s vašimi osobními údaji.

Když navštívíte některé z našich webových stránek a máte prohlížeč nastavený tak, že souhlasíte s používáním souborů cookie, znamená to pro nás to, že chcete používat produkty a služby společnosti ClinLife a souhlasíte s používáním souborů cookie a dalších technologií tak, jak je popsáno v Zásadách o ochraně osobních údajů.

Jak zabráním ukládání souborů cookie?

V nastavení svého prohlížeče můžete určit, že chcete pouze přijímat cookies, pokud s tím souhlasíte. Pokud chcete přijímat pouze soubory cookie od společnosti ClinLife a nikoliv od našich poskytovatelů služeb a partnerů, můžete v nastavení prohlížeče vybrat možnost "Blokovat soubory cookie třetích stran".

Když používáte sdílený počítač, který je nastavený na přijímání cookies a flash cookies, doporučujeme se po každém použití takového počítače zcela odhlásit.

Právním základem pro používání souborů cookie je článek č. 6 (1) (f) GDPR. Účelem je, že na základě výsledků zpracování údajů můžeme provádět statistická hodnocení týkající se užívání našeho webu a jsme schopni optimalizovat naše webové stránky a online služby pro uživatele.

Služba Google Analytics

Naše webové stránky využívají Google Analytics, což je webová analýza společnosti Google Inc. („Google“). Analýzy Google používají „cookies“, např. textové soubory jsou ukládány na počítači, aby nám usnadnily analyzovat vaše užívání našeho webu. Informace vygenerované soubory cookie v souvislosti s vaším užíváním našeho webu jsou obvykle přeposlány na server Googlu v USA a tam jsou data uložena. IP adresa zasílaná vaším prohlížečem v rámci služby Google Analytics nebude propojena s jinými údaji, které má společnost Google k dispozici. Kód Google Analytics na tomto webu byl rozšířen o kód "anonymizeIp". To zaručuje, že vaše IP adresa je maskovaná, takže všechny shromážděné údaje jsou anonymní. Pouze ve výjimečných případech je plná IP adresa přenesena na server Google v USA a tam je zkrácena.

Společnost Google využívá tyto informace jménem provozovatele těchto webových stránek k vyhodnocení vašeho používání webových stránek, k sestavování přehledů o činnosti webových stránek a k poskytnutí dalších služeb spojených s používáním webových stránek a používáním Internetu. Zabránit ukládání souborů cookie můžete výběrem příslušného nastavení v prohlížeči; nicméně upozorňujeme, že v tomto případě možná nebudete moci plně využívat všechny funkce této webové stránky.

Kromě toho můžete předejít shromažďování dat vygenerovaných soubory cookie a souvisejících s užíváním webových stránek (včetně vaší IP adresy) společností Google a zpracováním těchto údajů společností Google stažením a instalací doplňku prohlížeče, který je k dispozici na adrese: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=cs. Jako alternativu k tomuto doplňku prohlížeče, zejména při používání prohlížečů na mobilních zařízeních, klikněte na tento odkaz, abyste předešli sběru pomocí služby Google Analytics (Pacienti by měli mít možnost kdykoli odhlásit sledování Google Analytics.

Po úspěšném zrušení se zobrazí následující oznámení: Sledování Google Analytics jste úspěšně zrušili.) Tím umístíte do prohlížeče cookie pro odhlášení, které brání shromažďování vašich dat při návštěvě těchto stránek i v budoucnu. Tento odhlašovací cookie soubor funguje pouze v aktuálně použitém prohlížeči a pouze pro naše webové stránky a je umístěn na vašem zařízení. Pokud vymažete cookies ve svém prohlížeči, musíte si tento odhlašovací cookies soubor nainstalovat do zařízení znovu. [Informace o integraci odhlašovacího souboru cookie můžete nalézt zde: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gajs/?hl=de#disable].

Google Analytics používáme také ke zhodnocení dat z AdWords pro statistické účely. Pokud si to přejete, toto může být deaktivováno ve Správci personalizace reklam (http://www.google.com/settings/ads/onweb/?hl=cs).

Tato webová stránka využívá demografické přehledy z Google Analytics, ve kterých jsou obsaženy vaše údaje z internetové reklamy Google a údaje o návštěvách od třetích stran (např. věk, pohlaví a zájmy). Tato data nejsou propojena s konkrétní osobou a mohou být kdykoli deaktivována v nastavení inzerce.

Další informace o používání údajů společnosti Google pro reklamní účely, nastavení a oprávnění naleznete na webových stránkách společnosti Google: https://www.google.com/intl/cs/policies/privacy/partners/ ("Jak Google používá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů"), http://www.google.com/policies/technologies/ads ("Používání údajů pro reklamní účely"), http://www.google.de/settings/ads ("Kontrolujte informace, které Google používá k zobrazování reklam") a http://www.google.com/ads/preferences/ ("Zvolte, jaké reklamy vám Google zobrazuje").

Služba Google Analytics se používá v souladu s požadavky, které německé orgány pro ochranu osobních údajů se společnost Google vyjednaly. Informace o poskytovateli třetí strany: Google Dublin, Google Ireland Ltd., Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irsko, Fax: +353 (1) 436 1001. Podmínky použití

http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Služba Mouseflow

Tato webová stránka využívá Mouseflow, webový analytický nástroj společnosti Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Kodaň, Dánsko. Data jsou zpracovávána za účelem analýzy této webové stránky a jejích návštěvníků. Shromažďovány a ukládány jsou údaje pro účely marketingu a optimalizace. Z těchto dat může být vytvořen pseudonymní uživatelský profil. Za tímto účelem mohou být využívány soubory cookie. Webový nástroj pro analýzu Mouseflow zaznamenává náhodně vybrané návštěvy (pouze s anonymizovanými IP adresami). Sleduje pohyby myší a kliknutí myší s cílem přehrát náhodné individuální návštěvy na webových stránkách a z toho odvodit potenciální zlepšení na těchto webových stránkách. Údaje shromážděné společností Mouseflow nebudou použity k osobní identifikaci návštěvníků tohoto webu a osobní údaje nebudou připojeny k anonymnímu profilu bez předchozího souhlasu, který se uděluje samostatně. Zpracování se provádí na základě článku 6 (1) (f) GDPR. Našim cílem je přímá komunikace se zákazníky a navržení webových stránek tak, aby lépe vyhovovaly požadavkům našich uživatelů. Na základě článku 6 6 (1) (f) GDPR má každý uživatel právo kdykoliv vznést námitku ke zpracování svých osobních údajů. Celkovou deaktivaci nahrávání na všech webech, kde se Mouseflow používá, pro prohlížeč, který právě používáte, můžete provést kliknutím na následující odkaz: https://mouseflow.de/opt-out/.

2.4 Jak se mohu zaregistrovat prostřednictvím sociálních sítí a jaké údaje jsou v tomto případě zpracovávány?

Svou registraci na ClinLife můžete snadno a rychle provést prostřednictvím svého profilu na Facebooku nebo Googlu.

Pro tyto účely musíte mít na Facebooku nebo Googlu vytvořený profil.

Pokud chcete této funkce využít, budete nejprve přesměrování na Facebook/Google. Po té budete požádáni, abyste se přihlásili svým uživatelským jménem a heslem. Vaše přihlašovací informace nebudou nijak zaznamenány. Tento krok bude vynechán, pokud jste již na Facebooku nebo Googlu přihlášeni.

Pak dáte Facebooku Googlu souhlas, jaké údaje nám může zaslat. Toto potvrdíte kliknutím na tlačítko „OK“. Pomocí zaslaných údajů vytvoříme váš uživatelský účet. Nebude vytvořeno žádné další trvalé spojení mezi vaším uživatelským účtem a vaším účtem na Facebooku či Googlu. Účel a rozsah shromažďování údajů a další zpracování a využívání údajů společností Facebook, jakož i vaše práva v tomto ohledu a nastavení ochrany soukromí, které jsou k dispozici k ochraně vašeho soukromí, naleznete v Zásadách ochrany osobních údajů Facebooku (https: // www.facebook.com/about/privacy/) a Googlu (https://www.google.com/policies/privacy/).

Společnost ClinLife zpracovává osobní údaje předávané od příslušných poskytovatelů (Facebook, Google) jako součást registrace uživatele (viz. část 2.2 výše).

2.5 Jak dlouho jsou osobní údaje uchovávány?

Nezbytné a další osobní údaje (viz část 2.2) poskytnuté jsou součást registrace jsou vymazány společně s uživatelským účtem, pokud zákon nestanoví, že musí být údaje uloženy delší dobu.

Informace o odstranění souborů cookie mohou být nalezeny v části 2.3.

Právním základem pro vymazání výše uvedených údajů uživatele je článek č. 6 (1) (f) GDPR. Náš cíl vyplývá ze zásady minimalizace dat podle článku 5 (1) (c) GDPR.

3. Ochrana osobních údajů pro odběratele newsletteru ClinLife

Registrovaní uživatelé se mohou přihlásit k odběru newsletteru webového portálu ClinLife, který obsahuje informace o vybraných tématech a aktuálních studiích. Za tímto účelem musí uživatel poskytnout svůj souhlas se zpracováním příslušných osobních údajů dle článku 6 (1) (a) GDPR.

3.1 Co se stane, když se uživatel přihlásí k odběru newsletteru?

Procedura dvojitého přihlášení je používána k registraci odběru zpravodaje („newsletteru“). To znamená, že newsletter je emailem zasílán pouze tomu, kdo předem potvrdil, že si přeje aktivovat zasílání. Následně je uživateli zaslán potvrzující email na uživatelem zadanou emailovou adresu. Tento email obsahuje odkaz, na který je nutné kliknout, pokud chce uživatel newsletter zasílat.

Jakmile je odběr newsletteru zaregistrován, jsou při odesílání tohoto zpravodaje zpracovávány nezbytné a další informace (viz. část 2.2 výše) uložené na profilu uživatele jako je emailová adresa, jméno a příjmení využívané k personalizaci textů a jakýkoliv další obsah s osobními údaji (PSČ a oblasti klinických studií dle zájmu uživatele).

Uživatel dává svůj souhlas s přihlášením k odběru newsletteru/zpravodaje v souladu s těmito Zásadami ochrany osobních údajů a výše uvedenými postupy zpracování.

Právním základem pro zpracování údajů uživatele je článek č. 6 (1) (a) GDPR.

3.2 Právo kdykoliv odvolat svůj souhlas

Uživatel má právo kdykoli odvolat svůj souhlas, aniž by tím ovlivnil zákonnost zpracování údajů před jeho odvoláním. Příslušné odhlášení lze provést pomocí odkazu v informačním newsletteru. Kromě toho může uživatel kontaktovat zasilatele pomocí kontaktních údajů uvedených v části 8 níže. Pokud je souhlas se zasíláním odvolán, uživateli přestane být newsletter zasílán.

4. Informace o ochraně osobních údajů uživatelů ucházejících se o účast ve studii

Vedle pouhého používání pro obecné informace o klinických studiích mohou být webové stránky ClinLife také používány registrovanými uživateli k podání žádosti o účast ve studii ("žádost o účast ve studii"). Za účelem žádosti o účast ve studii musí uživatel poskytnout svůj souhlas se zpracováním příslušných osobních údajů dle článku 6 (1) (a) GDPR a článku 9 (2) (a) GDPR). Souhlas musí být udělen pro každou jednotlivou studii. Pokud se ucházíte o účast ve více studiích, souhlas musí být udělen pro každou studii zvlášť.

4.1 Jaké osobní údaje budou shromažďovány, když se budu ucházet o účast ve studii?

Uživatel je požádán o poskytnutí takových osobních údajů při podávání žádosti o účast ve studii, které jsou relevantní pro posouzení vhodnosti konkrétní studie pro uživatele. Toto obvykle také zahrnuje informace o zdraví uživatele („specifické kategorie osobních údajů“ článek 9 (1) GDPR). Uživatel poskytne příslušné osobní údaje společnosti ClinLife na základě dobrovolného souhlasu a s ohledem na tyto Zásady ochrany osobních údajů. Společnost ClinLife nemusí být za určitých okolností schopna poskytnout určité služby nebo je poskytnout v plné míře, pokud by neměla odpovědi na tyto otázky.

Právním základem pro zpracování údajů uživatele je článek 6 (1) (a) GDPR ve spojení s článkem 9 (2) (a) GDPR.

4.2 Jaké další postupy zpracování jsou prováděny?

Údaje uživatele shromážděné v průběhu žádosti o účast ve studii jsou uloženy společností ClinLife v osobním profilu uživatele a zpracovávány tak, aby posloužily k určení vhodnosti uživatele pro danou studii. Dále se tyto údaje využívají pro komunikaci společnosti ClinLife s uživatelem jako běžná součást procesu žádosti o účast ve klinické studii. Pokud se podle názoru společnosti ClinLife zdá, že uživatel je vhodný pro studii, osobní údaje uživatele jsou předány studijnímu centru zapojenému do studie a to za předpokladu, že uživatel výslovně souhlasil s předáním svých osobních údajů. Předané osobní údaje mohou studijnímu centru sloužit ke kontaktování uživatele. Navíc údaje uložené společností ClinLife mohou být doplněny o další informace související se stavem žádosti ("informace o stavu"). ClinLife bude informaci o stavu využívat pouze při kontaktování uživatele prostřednictvím reprezentantů provádějících studii a/nebo při podpoře vyhodnocování žádosti uživatele nebo pro účely statistických analýz (viz. část 5 níže).

Právním základem pro zpracování údajů uživatele je článek 6 (1) (a) GDPR ve spojení s článkem 9 (2) (a) GDPR.

4.3 Právo kdykoliv odvolat svůj souhlas

Uživatel má právo kdykoliv a s budoucím účinkem odvolat svůj souhlas se zpracováním osobních údajů, aniž by tím ovlivnil zákonnost zpracování údajů před jeho odvoláním. Příslušné prohlášení může být učiněno emailem na adresu [email protected] nebo písemně na adresu Clariness GmbH, Schillerstr. 44, 22767 Hamburk, Německo; Kromě toho může uživatel kontaktovat provozovatele také pomocí kontaktních údajů uvedených v části 8 níže.

Uživatel může také omezit odvolání souhlasu jen na určité údaje. Odvolání souhlasu (včetně odebrání souhlasu omezeného na určité údaje) může vést k tomu, že uživatel již nebude moci používat určité služby (zejména může být nadále nemožné posoudit žádost uživatele o účast ve studii).

4.4 Jak dlouho jsou osobní údaje shromážděné v souvislosti s žádostí o účast ve studii uchovávány?

Pokud byl souhlas odvolán, údaje poskytnuté uživatelem (viz část 4.1) jsou vymazány, pokud není zákonem vyžadována delší lhůta uchovávání údajů. Pokud uživatel omezil odvolání pouze na určité údaje, pouze data specifikovaná v odvolání budou vymazána.

Není-li souhlas odebrán, budou údaje zpracovány po dobu uvedenou v prohlášení o souhlasu a poté smazány.

Právním základem pro vymazávání údajů je článek č. 6 (1) (a) a (f) GDPR. Účel vyplývá ze zásady minimalizace dat podle článku 5 (1) (c) GDPR.

5. Používání anonymizovaných údajů

ClinLife anonymizuje údaje shromážděné od uživatelů a poté je využívá pro účely statistických hodnocení.

Právním základem pro zpracování anonymizovaných údajů je článek č. 6 (1) (f) GDPR. Účel vyplývá ze zásady minimalizace dat podle článku 5 (1) (c) GDPR a našeho zájmu o optimalizaci kvalifikačních kritérií studií a o optimalizaci tvorby dotazníků pro budoucí studie.

6. Odhalení a předávání osobních údajů třetím osobám

6.1. Společnost ClinLife je oprávněna poskytovat údaje uživatelů třetím stranám, s nimiž ClinLife spolupracuje při poskytování služeb (např. poskytovatelé telekomunikačních služeb). Zveřejnění údajů je omezeno na účel spolupráce a třetí strana, která spolupracuje s ClinLife, je oprávněna používat údaje pouze v rozsahu, v jakém je to vyžadováno pro poskytnutí těchto služeb.

Právním základem pro předávání údajů uživatelů, jak je popsáno výše je článek č. 6 (1) (f) GDPR. Účelem je vylepšování postupů a služeb.

6.2. Kromě toho může ClinLife předat osobní údaje třetím stranám, pokud:

6.2.1. Uživatel výslovně vyjádřil s tímto předáním souhlas (např. předání údajů studijnímu centru vykonávající studii, o kterou se uživatel uchází). Právním základem čehož je článek č. 6 (1) (a) GDPR.

6.2.2. ClinLife je povinen zveřejnit a/nebo předat údaje třetí osobě na základě soudní nebo správní žádosti nebo pokud je ClinLife povinen zveřejnit a/nebo předat údaje třetí osobě na základě zákonné povinnosti i bez takové žádosti. Právním základem tohoto je článek č. 6 (1) (c) GDPR a (f) GDPR. Účelem je být v souladu oprávněnými nároky.

6.2.3. Zveřejnění a/nebo přenos je vyžadován, aby se zabránilo zneužití webových stránek nebo služeb, zejména porušování smluvních podmínek, a to zákonně přípustným způsobem. Právním základem čehož je článek č. 6 (1) (f) GDPR. Účelem je odhalení a monitorování zneužívání.

6.3 Společnost ClinLife nezveřejní údaje uživatele třetím stranám bez výslovného souhlasu uživatele, s výjimkou případů výslovně uvedených v těchto zásadách ochrany osobních údajů.

Právním základem pro předání údajů uživatele s výslovným souhlasem je článek 6 (1) (a) GDPR.

7. Práva uživatelů

Uživatel má následující práva uvedená níže. Pokud jsou práva uživatele uplatňována, budou okamžitě řešena a toto nevyústí v jakékoliv znevýhodnění uživatele.

Právo na přístup (Článek 15 GDPR): Uživatel může ClinLife požádat o informace o zpracovávaných osobních údajích, o zdroje těchto údajů a o to za jakým účelem jsou údaje zpracovávány, a případně o to, jakým příjemcům/skupinám příjemců byla tato data převedena. Žádosti o informace podané elektronicky budou zodpovězeny elektronicky.

Právo na námitku (Článek 21 GDPR): Uživatel může vznést námitky vůči zpracování svých údajů z důvodů týkajících se jeho konkrétní situace, pokud je zpracování údajů založeno na ochraně oprávněných zájmů ClinLife nebo třetí strany (Článek 6 (1) (f) GDPR) , jakož i v případech, kdy zpracování údajů prováděno ve veřejném zájmu (Článek 6 (1) (e) GDPR). V případě, že uživatel vznese námitky proti zpracování svých údajů, ClinLife již nebude zpracovávat osobní údaje, ledaže by ClinLife mohl prokázat přesvědčivé oprávněné důvody pro zpracování, které překračují zájmy, práva a svobody uživatele nebo zpracování, výkonu nebo obhajoby právních nároků.

Pokud ClinLife zpracovává osobní údaje, aby poskytoval informace o rozsahu služeb společnosti ClinLife přizpůsobené na míru (dále jen "marketingové účely"), má uživatel právo kdykoliv k tomuto účelu vznést námitky proti zpracování svých osobních údajů. Pokud uživatel vznese námitky proti zpracování svých osobních údajů pro účely marketingu, ClinLife již pro tyto účely nesmí osobní údaje uživatele zpracovávat.

Právo na přenositelnost dat (Článek 20 GDPR): Uživatel má právo obdržet osobní údaje, které poskytl ClinLife, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu, když je zpracování dat založeno na souhlasu uživatele (článek 6 (1) (a) GDPR) nebo pokud je zpracování nezbytné pro plnění smlouvy uzavřené s uživatelem nebo pro přijetí opatření před uzavřením smlouvy (článek 6 (1) (b) GDPR).

Právo na nápravu (Článek 16 GDPR): Pokud jsou vaše osobní údaje nepřesné nebo neúplné, máte právo požadovat jejich opravu nebo doplnění. Taková oprava vyvolává povinnost společnosti ClinLife oznámit toto všem příjemcům, kterým byly nesprávné údaje předány, pokud to není mimořádně nepraktické nebo by to provázely nepřiměřeně vysoké náklady.

Právo na výmaz (Článek 17 GDPR): Uživatel může požadovat vymazání svých osobních údajů bez zbytečného odkladu, jestliže (i) účel zpracování již neplatí z důvodu uplynutí času nebo z jiných důvodů, (ii) zpracování je založeno na souhlasu uživatele a tento byl odvolán (iii) uživatel vznesl námitky proti zpracování a další zpracování v důsledku toho zaniklo nebo (iv) právní základ pro zpracování chybí nebo přestal platit. ClinLife však musí vzít v úvahu stávající povinnosti uchovávání a okolnosti, kdy by výmaz poškodil zájmy hodné ochrany.

Právo na omezení zpracování (Článek 18 GDPR): Zpracování osobních údajů musí být omezeno, (i) jestliže ClinLife ověří správnost napadených údajů, (ii) jestliže je zpracování od začátku nezákonné, ale uživatel se postaví proti vymazání údajů, (iii) jestliže údaje již nejsou potřebné pro účely zpracování, ale jsou vyžadovány uživatelem pro vytváření právních nároků a (iv) je-li námitka uživatele na zpracování ověřována. Pokud je zpracování omezeno, ClinLife smí zpracovávat údaje (i) pouze se souhlasem uživatele, (ii) pro vznik, výkon nebo ochranu právních nároků, nebo (iii) k ochraně práv jiné osoby nebo z důvodů důležitého veřejného zájmu.

Právo podat stížnost (Článek 77 GDPR ve spojení s částí 19 německého Zákona na ochranu osobních údajů (BDSG)) Uživatel má právo podat stížnost u dozorového orgánu.

Právo na odvolání souhlasu podle zákona o ochraně údajů (Článek 7 (3) GDPR) Uživatel má právo kdykoliv odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů, který udělil společnosti ClinLife.

8. Kontaktní údaje správce

Kontaktní údaje provozovatele jsou:

Clariness GmbH

Schillerstrasse 44

22767 Hamburk, Německo

Tel. +49 (40) 298 678 00

Fax: +49 (40) 298 678 09

Email: [email protected]

Kontaktní údaje na správce ochrany osobních údajů jsou:

Mein Datenschutzbeauftragter.de

Rudolf‐Diesel‐Straße 10

23617 Stockelsdorf, Německo

Email: [email protected]

Výše uvedené kontaktní údaje mohou být použity k uplatnění práv uvedených v části 7 výše, a to jak vůči provozovateli, tak i správci pro ochranu údajů, jakož i k obecným otázkám týkajícím se ochrany údajů a předkládání návrhů.

Zodpovědným orgánem dozoru je Úřad pro ochranu osobních údajů a svobodu informací sídlící v Hamburku (HmbBfDI). Tento úřad monitoruje dodržování zákona o ochraně údajů v soukromém sektoru v Hamburku. Uživatelé mohou kontaktovat tento dozorový orgán kdykoliv.

Kontaktní údaje:

Free and Hanseatic City of Hamburg

Hamburg Office for Data Protection and Freedom of Information

Prof. Johannes Caspar

Klosterwall 6 (Block C)

20095 Hamburk, Německo

Tel.: 040 / 428 54 – 4040

Fax: 040 / 428 54 – 4000

Email: [email protected]

9. Odkazy na další webové stránky

Pokud webové stránky obsahují odkazy na jiné webové stránky, tyto Zásady ochrany údajů se nevztahují na jejich provozovatele. Společnost ClinLife nemá žádný vliv na to, zda provozovatelé těchto webových stránek dodržují zákon o ochraně údajů, a proto také nenese odpovědnost za přesnost, aktuálnost nebo úplnost jimi poskytovaných informací.

10. Změny těchto Zásad ochrany osobních údajů

ClinLife si vyhrazuje právo provádět změny této zásady ochrany osobních údajů v případě změn ve věcných či právních okolnostech.

11. Poskytovatel služeb a správce údajů

Clariness GmbH, Schillerstraße 44, 22767 Hamburk, Německo

Obchodní rejstřík: HRB 108294, Hamburg Local Court (Amtsgericht)

Ředitel: Michael Stadler

DIČ: DE 248331129